Search:
Multicultureel design - Kalibre
12182
post-template-default,single,single-post,postid-12182,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Multicultureel design

Multicultureel design

 

Kunst op woning   Stoeltjes en tapijt Rood tapijt met stoelen op

Doshi Levien, een Londens designbureau opgericht in 2000 door Nipa Doshi and Jonathan Levien, creëerde een tapijtenreeks waarmee ze de sensuele en schitterende wereld van de folkloristische weefkunst van stammen uit India willen oproepen. Nipa’s tante heeft een schitterende weefwerkplaats in Ahmedabad waar 25 uiterst vaardige vrouwen werken. Elkeen van deze vrouwen is een expert in het maken van tapijten met glanzende spiegeltjes, zijde- en katoendraad, metalen pailletjes en andere prachtige materialen. De 25 vrouwen zitten samen op de grond op vloerkleden omringd door al deze prachtige tapijtonderdelen. Ze werken vaak meerdere dagen en in groep aan deze zeer complexe tapijten.

De Rabari collectie van Doshi Levien wordt gemaakt van zuivere wol uit Nieuw-Zeeland. Deze wol wordt vervolgens in India met ambachtelijke handgeknoopte en handgeweven Soumak technieken omgetoverd tot prachtige tapijten. De Rabari collectie, die uit vier verschillende tapijten bestaat, staat voor onovertreffelijke schoonheid dankzij de geraffineerde combinatie van patronen en unieke grafische sensualiteit.

 

Doshi Levien: “We beslisten om een tapijtenreeks te creëren die de sensuele en prachtige wereld van de folkloristische weefkunst van de stammen uit India zou oproepen. We wilden dat de collectie voor Nani Marquina de idee zou opwekken dat het hier gaat over onafgewerkte studies van verschillende weeftechnieken zoals ze organisch ontstaan. De spontane composities belichamen de toevalligheid en vrijheid om elke keer opnieuw te improviseren tijdens het maken van een uniek stuk. Blij, puur en uniek.”

 

Wollen draden op zetel Kunststuk wolen

Bron: Nanimarquina.com

 

 

Share Post